Hogyan találtál erre az oldalra?

Folyt.köv.:nemsokára

2009. február 2., hétfő

Az álom lassan megvalósul

Eddig azért nem írtunk, mert az úti célunk egy év alatt már többször változott, de a szívünk mindig Brisbane-be húzott.Találkoztunk ismerősökkel akik Hollandiába dolgoznak,gondolkoztunk rajta ,hogy oda menjünk.
Az angol tanárunk( akihez már egy éve járunk) 3 évig élt kint Új-Zélandon, és az ő javaslatára nagyon sokáig úgy voltunk vele ,hogy Auckland-ban próbálunk szerencsét.Azzal a céllal, hogy onnan Brisbane a végállomás. Az angol tanár jó tanácsokkal látott el,Auckland-ről. pl.:Szakácsként és aerobik oktatóként jó állást találhatnánk.
Ez nagyon jó ötletnek tűnt, mert a Pisti nagyon szeret főzni én meg szeretek a sporttal foglalkozni, ezért mind a ketten beiratkoztunk egy egy iskolába.A Pisti szerencséjére olyan Szakács iskolába iratkozott be ami az Ausztrál nagykövetségen meghirdetett főző versenyen első helyezést ért el.Egyre finomabb 3 fogásos ételeket főz itthon nekünk.Jó nekem:)Májusba lesznek a vizsgái amit angolul kell közben elmondania ,hogy mit főz.Addig gyakorlatra jár egy étterembe ahol nagyon jól érzi magát.
Én pedig novemberben beiratkoztam a Test nevelési Főiskolára továbbképző szakára ahol Sport oktatóként aerobik szak ágban fogok vizsgázni szeptemberben.Az iskolában nagyok az elvárások,sokat kell tanulni .Viszont ha sikerül elvégeznem olyan szakmám lesz amiben szívesen dolgoznék és keresett munka is kint.
A tervünk megvalósításához felkerestük az OZICOT ,hogy Auckland-ből Brisbane-be miként tudnánk átmenni a későbbiekben.Ott azt mondták nekünk,hogy nem lehetetlen viszont költségesebb és nehezebb mintha egyenesen itthonról Brisbane-be mennénk ki, angol nyelvet tanulni.Aucklandben nekünk ugyan úgy vízumot kellene igényelni Ausztráliába ,de külföldiként nehezebb a helyi hivatalokban ezeket elintézni, és az egész procedúra költségesebb lenne.
Ezért Auclandről sajnos lemondtunk pedig nagyon szép hely és nagyon sok jót hallottunk róla.

Az Ozikoval megbeszéltük,hogy 2009 júliusában beiratkozunk Kelly collage -ba angol nyelvet tanulni októberi kezdéssel ,mert addigra itthon végzünk a tanulmányainkkal..Most itt tartunk.

Szívesen vennénk olvasóink hozzászólását és tanácsát a megjegyzések rovatban vagy a vendég könyvünkben.:)
folyt.köv.

Jackson

Loading...

Jackson

Loading...

Jackson

Loading...